Francuski preklopljen omlet

Danas cemo sa Vama spremati jaja na francuski način! Jaje je jedna od najzdravijih namirnica u ishrani, nutritivno bogata proteinima i samim tim pogodna za sportiste i rekreativce. Ovaj obrok mozete spremati u svakom delu dana, lako se pravi i veoma je ukusan. On takodje spada u takozvani keto obrok, odnosno obrok bez ili sa vrlo malom kolicinom ugljenih hidrata, a bogat proteinima i dobrim mastima. Ako ste u veoma rigoroznoj keto dijeti, samo stavite manje povrca i pavlake i dobijate pravi striktni keto obrok. Pa da pocnemo!

11_egg_insta02


Sastojci:

  • 2 jaja
  • 50g gauda sira
  • 25g pecenice
  • polovina crvene paprike
  • 20g maslina
  • 70g kisele pavlake
  • malo soli

Video sa titlom:


Priprema:

  1. Zagrejte teflon na srednjoj temperaturi, ubacite 2 prethodno razmucena jaja i razlijte kao palacinku. Ako imate dobar teflon koji se ne lepi, ne morate koristiti ni kap ulja.
  2. Kada je omlet skoto gotov, stavite gaudu, pecenicu i papriku. Redjajte sastojke samo u jednoj polovini i sto vise u liniji.
  3. Urolajte ga kao palacinku i servirajte na tanjiru sa pavlakom,maslinama i paprikom.
  4. Uzivajte u divnoj teksturi i jos boljem ukusu omleta!

Nutritivna vrednost:

Kalorije…………………503 kcal

Proteini…………………..30 g

Ugljeni hidrati……….….7,5 g

Masti…………………… 38 g

3 Comments

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s