Musaka sa karfiolom

Jednostavna musaka sa karfiolom je obrok koji možete da pripremate svaki put sa različitim sastojcima. Ovaj put sam se odlučila za sir, crvenu papriku, golicu i kikiriki, i naravno glavni sastojak – karfiol. 15_tasty01


Sastojci:

  • 700g karfiola
  • 2 crvene paprike
  • 200g tvrdog sira
  • 50g golice
  • 50g neslanog kikirikija
  • 2 jaja
  • 2 dl jogurta
  • 1 dl vode
  • So
  • 1 kafena kašika kurkume
  • 1 supena kašika ulja

vreme pripreme: 20min + vreme pečenja: 30min = 50 min


Video sa titlom:


Priprema:

  1. Isecite karfiol i ostavite ga u ključaloj vodi 5 minuta.
  2. Izvadite iz vode i stavite na pleh koji je namazan sa malo ulja. Iseckajte karfiol na manje komade.
  3. Dodajte iseckane crvene paprike i izmrvite sir.
  4. U velikoj činiji umutite jaja, so, kurkumu, jogurt i vodu. Ovim prelijte karfiol tako da smesa bude ravnomerno natopljena.
  5. Pospite celu smesu izblendiranom golicom i kikirikijem.
  6. Pleh stavite u rernu i pecite 20 do 30 minuta na 220C
  7. Servirajte sa malo jogurta ili sa kiselom pavlakom. Uživajte u obroku!
Advertisements

3 Comments

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s