Piletina sa pirinčem i povrćem u pesto sosu

Lagani ručak bogate teksture, svežeg ukusa i jednostavne pripreme. Pa hajde da počnemo. Cover_web_17


Sastojci:

  • 60g pirinča
  • 1 crveni luk
  • 100g pilećih grudi
  • 25g slanine
  • 150g šampinjona
  • ½ crvene paprike
  • 4 masline
  • 50g pesto sosa
  • So
  • Biber
  • 1 supena kašika ulja koštice grožđa

za 2 porcije

vreme pripreme: 45 min


Video sa titlom:


Priprema:

  1. Stavite pirinač u vodu da se kuva na srednjoj vatri dok ne proključa, a zatim smanjite jačinu vatre i ostavite ga poklopljenim da se kuva još 15-ak minuta, dok ne nabubri.
  2. Iseckajte sve sastojke na sitno i stavite ih na zagrejan tiganj sa uljem. Prvo ubacite luk, zatim piletinu i dinstajte na srednjoj temperaturi.
  3. Začinite solju i biberom i dodajte slaninu, pečurke, dobro promešajte i preklopite tiganj.
  4. Na samom kraju dodajte crvenu papriku, masline i pesto sos. Kuvajte još nekoliko minuta, tako da paprika ostane hrskava.
  5. Servirajte piletinu sa povrćem u pesto sosu sa pirinčem, zajedno ili odvojeno, kako više volite. Uživajte u ukusnom obroku!

Nutritivna vrednost 1 porcije:

  • Kalorije ……………………….. 431 kcal
  • Proteini ………………………… 25 g
  • Ugljeni hidrati ………………. 31 g
  • Masti …………………………… 30 g
Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s