Pire od bundeve

23_foto02

Napravite sami pire od bundeve za samo 20 minuta i budite sigurnii da će vaši kolači i poslastice sadržati samo prirodne sastojke!

Razmišljala sam koja je najbolja hrana koja simboliše jesen, a koja može da vas oraspoloži i tokom kišnih dana? Tako sam stigla do bundeve, koja me uvek asocira na domaće recepte, slane i slatke poslastice u toploj porodičnoj atmosferi. Želim da sa vama podelim kako da pripremite na što jednostavniji način bundevino pire kao osnovu za brojne obroke, a da pritom izbegnete sve ono nezdravo, kupovno i fabrički obrađeno. Možda niste znali, ali za bundevino pire dovoljno je samo 20 minuta pripreme! Zato isecite bundevu, stavite je u rernu i čim bude ispečena, izpasirajte je.

I najbolje od svega je što je možete upakovati u plastične kesice i čuvati u zamrzivaču od šest do osam meseci. Uvek pri ruci, prirodno i domaće!

23_foto01


Pogledajte video sa titlom:


Priprema:

  1. Očistite bundevu od semenki.
  2. Isecite bundevu nožem na tanke kriške, kako bi se za kraće vreme ispekla. Položite kriške bundeve na pleh prekriven pek papirom.
  3. Stavite pleh u rernu i pecite 20min na 200ºC.
  4. Peći dok bundeva ne omekša. Proverite da li je bundeva mekana koristeći viljušku ili nož.
  5. Kriške bundeve isecite na sitnije komade i ispasirajte ih u blenderu.


    Vreme pripreme: 20-25 min


Pogledajte moje recepte u kojima koristim pire od bundeve – Čokoladne kuglice sa bundevom i koštunjavim voćem

Advertisements

5 Comments

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s