Ovsena kaša sa bundevom

Ne znam za vas, ali meni je bundeva oličenje jeseni. Jedem je samo u jesen, eksperimentišem sa njom i slatkim i slanim obrocima, uživam u njenoj kremastoj teksturi, a kada osetim taj slatkast miris iz rerne, osetim neki miris toplog doma i porodice. Veliki sam ljubitelj pite sa bundevom a ovo je nešto što definitivno podseća na tu pitu, samo je dosta zdravije, bez šećera i lisnatog testa. Volim ovakva novembarska jutra!

Milion je načina da napravite ovsenu kašu, budite hrabri i eksperimentišite! Ovo je kao zdrav dezert za doručak, bez  griže savesti, sa puno ljubavi donet na trpezu. Baci se na posao, doručak neće sam da se napravi!

26_foto0226_foto03


Sastojci:

  • 100g ovsenih pahuljica
  • 2 banane
  • 150g pirea od bundeve
  • cimet

količina: 2 porcije

vreme pripreme: 10-ak minuta


Video sa titlom:


Priprema:

  1. Skuvaj ovsene pahuljice u vodi ili mleku po želji dok ne smekšaju
  2. Dodaj cimet, 2 izgnječene banane, pire od bundeve, i dobro izmešaj
  3. Ubaci u ćasu, dekoriši po želji. Ja sam stavila grejp, grožđe, bananu i malo kikiriki putera.
  4. Nema na čemu!

Nutritivna vrednost (po porciji):

  • Kalorije ………………………… 314 kcal
  • Proteini ………………………….. 11 g
  • Ugljeni hidrati ………………. 63 g
  • Masti ………………………………. 4 g

Advertisements

1 Comment

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s