Pečene krofnice od bundeve

Ove zdrave krofnice se peku a ne prže, zato i jesu zdrave. Vazdušaste su i nisu masne. Znam, znam, naše bake bi se sada prekristile i razrogačile oci uz: ,,Kako to misliš krofna a da nije masna”, ali kao što sam već rekla, velike promene su u malim stvarima. Pa da počnemo! 24_foto01


Video sa titlom:


Sastojci:

  • 2 jaja
  • 2 banane
  • 10 urmi
  • 80g pirea od bundeve (kako da napravite domaći pire od bundeve vidite ovde)
  • 80g speltinog brašna
  • 30g pšeničnog brašna
  • cimet
  • soda bikarbona ili prašak za pecivo

količina: 12 krofnica

vreme pripreme: 20 min


Priprema:

  1. Umutiti jaja u velikoj posudi.
  2. U blenderu izmiksovati banane, urme, pire od bundeve, pa izmešati sa jajima.
  3. Dodati oba brašna u smesu i sve lepo sjediniti.
  4. Kašikom sipati smesu u modlice.
  5. Peći u prethodno zagrejanoj peći 15 minuta na 180C.
  6. Sevirajte i uživajte dragi ljudi!

Nutritivna vrednost (po krofnici):

  • Kalorije ………………………… 80 kcal
  • Proteini ………………………….. 2 g
  • Ugljeni hidrati ………………. 15 g
  • Masti ………………………………. 1 g

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s