Ove zdrave krofnice se peku a ne prže, zato i jesu zdrave. Vazdušaste su i nisu masne. Znam, znam, naše bake bi se sada prekristile i razrogačile oci uz: ,,Kako to misliš krofna a da nije masna”, ali kao što sam već rekla, velike promene su u malim stvarima. Pa da počnemo!
Video sa titlom:
Sastojci:
- 2 jaja
- 2 banane
- 10 urmi
- 80g pirea od bundeve (kako da napravite domaći pire od bundeve vidite ovde)
- 80g speltinog brašna
- 30g pšeničnog brašna
- cimet
- soda bikarbona ili prašak za pecivo
količina: 12 krofnica
vreme pripreme: 20 min
Priprema:
- Umutiti jaja u velikoj posudi.
- U blenderu izmiksovati banane, urme, pire od bundeve, pa izmešati sa jajima.
- Dodati oba brašna u smesu i sve lepo sjediniti.
- Kašikom sipati smesu u modlice.
- Peći u prethodno zagrejanoj peći 15 minuta na 180C.
- Sevirajte i uživajte dragi ljudi!
Nutritivna vrednost (po krofnici):
- Kalorije ………………………… 80 kcal
- Proteini ………………………….. 2 g
- Ugljeni hidrati ………………. 15 g
- Masti ………………………………. 1 g