Ovsena kaša sa višnjama i kremastim prelivom

Ne znam za vas, ali ja lako ustajem iz kreveta ujutru samo kada znam da cu da jedem nešto ukusno 🙂 i to vam je moj savet dana – uveče isplanirajte neki leep doručak, po mogućstvu nešto zdravo i hranljivo što cete sami da napravite, dakle da uložite u obrok svoju energiju i ljubav – i ustajanje iz kreveta će biti lako kao pravljenje ove ovsene kaše. A ako vas baš raduje burek ujutru… pa pojedite taj burek onda ali pod jednim uslovom – sa uživanjem i bez griže savesti! Eto još jedan savet ,,kako da živite život“ odnosno jedete burek. #sanjinaotkrica .Dođe vam na isto. Život može da bude masan, težak , sačinjen od različitih slojeva. Ali je vaš doživljaj istog ono što pravi razliku. Dakle, doživi kako dolikuje i uživaj u svakom zalogaju bez kajanja. Usput se nasmej pekarki koja ti je burek umesila i ispekla i pokaži joj zahvalnost na tome. Aj sad nazad na ovsene!

Ovsena kaša sa bananom i višnjama i kremastim prelivom, ovsene kaše za doručak
Ovsena kaša sa višnjama i kremastim prelivom
Ovsena kaša sa bananom i višnjama i kremastim prelivom, ovsene kaše za doručak

 Sastojci:

  • 1 šolja mleka po želji (koristila sam kravlje, ali može i neko plant-based)
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • malo cimeta
  • višnje

Za kremasti preliv:

  • 1 supena kašika kakaa
  • 1 banana
  • 3 urme
  • 1 supena kašika kikiriki putera
  • malo vode

Porcija koju sam napravila je za jednu osobu. U odnosu na to povećavajte količinu namirnica ako pravite za više ljudi, a nadam se da pravite i da niste asocijalni kao ja 😀

Pogledajte Video:

Ovsena kaša priprema:

  1. U šerpicu sipam šolju mleka da se zagreva pa u mleko dodam pola šolje ovsenih pahuljica i malo cimeta. Sve to mešam na laganoj vatri dok se mleko zagreva i bitna stavka – budite kod šerpice dok ne provri mleko i mešajte povremeno ili sve vreme da vam mleko ne bi zagorelo. Kada provri, sklanjam šerpicu sa vatre i ostavim je poklopljenu jos nekih 5-10min, taman dok napravim preliv.
  2. Preliv je isto tako jednostavan, namirnice (gore navedene) samo ubacite u blender i dobro izblendajte. Ako vam je blender baš jak, nece vam ni trebati pola šolje vode da dodate. Moj nije, pa je ta voda bila neophodna. 
  3. Kada ovaj kremasti preliv napravite, pola ubacite u skuvane ovsene pahuljice, dodajte višnje po želji, promešajte da se sve sjedini i servirajte u ćasi za jelo.
  4. Prelijte ovsenu kašu ostatkom ovog kremastog preliva, dodajte kašiku kikiriki putera i jos višanja po želji. Ja mnogo volim višnje i volim da preteram sa višnjama, a možete da koristite i neko drugo voće – maline, borovnice, breskve.. Lično volim da mi neko kiselkasto voće razbije monotoniju slatkiša.

Ovu kašu možete jesti i dok je vruća i kad se ohladi, slobodno je držite u frižideru i jedite hladnu ako želite. Ja volim odmah da je jedem dok su ovsene jos mlake, preliv neutralan a visnje polu zamrznute. To mi je eksplozija ukusa, teksture i temperature u ustima. Ja to tako, a vi probajte pa odlučite 🙂

Nadam se da će vam se svideti ovaj doručak, štaviše, sigirna sam u to 

Ovsena kaša sa bananom i višnjama i kremastim prelivom, ovsene kaše za doručak
❤

Za slatke jutarnje poslastice predlažem vam Ovsenu kašu sa bundevom i Čija puding sa ananasom!

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s